Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων

 
en-USel-GR

 
Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS_1η Δεκέμβρη 2013
Το μήνυμα και της φετινής  Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS είναι “Getting to Zero”, το οποίο αντανακλά  τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου του UNAIDS για την περίοδο 2011-2015 : “Zero New HIV Infections. Zero  Discrimination. Zero AIDS Related Deaths”.

"Μηδενίζουμε τις νέες μολύνσεις,
                                                         μηδενίζουμε τους θανάτους από AIDS,
                                                                                       μηδενίζουμε τις διακρίσεις"

Πρόγραμμα Δρόμου για την 1η Δεκέμβρη
Πρόγραμμα δρόμου με κύριες ομάδες – στόχο τους νέους και τους ομοφυλόφιλους σε χώρους με δρώμενα μέσα στην πόλη


Θα μας βρείτε από 15 Νοεμβρίου ως 15 Δεκεμβρίου σε:

Γκάζι
Πλατεία Καρύτση
Αγία Ειρήνη

Θησείο                                    
Ψυρρή – Μοναστηράκι
Κεραμεικός

Πανόρμου
Περιστέρι
Μπουρνάζι
Γλυφάδα
Κορυδαλλός
Νέα ευθραία
και ώρες 20:00 έως 02:00
με ενημερωτικά φυλλάδια, δωρεάν προφυλακτικά και πάντα έτοιμους να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτησή σας


Το ΚΕΕΛΠΝΟ οργανώνει :

παρουσία διεπιστημονικής Ομάδας Ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ, που απαρτίζεται από εξειδικευμένους επιστήμονες (ιατρό, νοσηλευτές, ψυχολόγους ή κοινωνιολόγους και διοικητικούς υπαλλήλους), με ειδικά διαμορφωμένο σε σχέση με το νέο κεντρικό μήνυμα Stand, προκειμένου να επικοινωνήσει στους Δημότες αλλά και στο διερχόμενο πληθυσμό το μήνυμα της ενημερωτικής εκστρατείας.

- Διανομή φυλλαδίων.

- Διανομή προφυλακτικών.

- Διανομή ερωτηματολογίων του UNAIDS.


Προσδοκώμενα οφέλη

- H προαγωγή της σεξουαλικής υγείας των νέων και των ομοφυλόφιλων, μέσω ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των Σεξουαλικά Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (ΣΜΝ) και τη λοίμωξη από τον ιό HIV.

- H προώθηση της σωστής χρήσης προφυλακτικού.

- Η ευαισθητοποίηση  σχετικά με το στιγματισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό τον οροθετικών ατόμων.


(Για να δείτε περισσότερα για τα προγράμματα δρόμου (street-work) του ΚΕΕΛΠΝΟ πατήστε εδώ)


Διαδραστική ενημερωτική εκδήλωση στο ΙΕΚ «ΑΚΜΗ»
στις 26 Νοεμβρίου του 2013

Πρόκειται για συνεργασία που συνεχίζεται για έβδομη συνεχή χρονιά,  όπου το ΚΕΕΛΠΝΟ θα βρίσκεται στους εκπαιδευτικούς χώρους του ΙΕΚ με ειδικά διαμορφωμένο Stand, θα παρουσιαστούν σε διεπιστημονικό πάνελ ομιλητών από το χώρο της υγείας τα νέα δεδομένα σχετικά με τον ιό HIV, οι δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ στο γενικό πληθυσμό αλλά και τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Ειδικά για φέτος στην ενημερωτική εκδήλωση θα παρουσιασθεί η Διαδυκτιακή Καμπάνια getting to zero» - «ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ»  που θα πλαισιώνεται από νεανικά επώνυμα πρόσωπα της Καμπάνιας, ενώ οι σπουδαστές του ΙΕΚ  θα παρουσιάσουν τα εικαστικά τους έργα για την καμπάνια ευαισθητοποίησης κατόπιν διεξαγωγής δημιουργικού διαγωνισμού.

«Getting to Zero» - «ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ»
Το moto της Ενημερωτικής Καμπάνιας 2013- 2014 του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ είναι το «ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ», μέσω της δημιουργίας διαδυκτιακού εθελοντισμού όπου οι συμμετέχοντες θα ενημερώνουν ο ένας τον άλλο σχηματίζοντας ένα κίνημα που θα διαχέετε η πληροφορία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

H εν λόγω δράση θα έχει ως ημερομηνία έναρξης την 1η Δεκεμβρίου και θα συνεχίζετε σε όλη τη διάρκεια του έτους με την δημιουργία λογαριασμών (accounts) στα κοινωνικά μέσα και Blogs όπου θα αναρτώνται πληροφορίες για τον ιό του AIDS, δράσεις του οργανισμού και υπηρεσίες για την προσέλκυση κοινού με σκοπό την εθελοντική ενημέρωση των γνωστών και φίλων σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα ενημέρωσης.Πάτησε στην εικόνα και γίνε και συ εθελοντής !
Συνεργασία ΚΕΕΛΠΝΟ με ΕΣΑΚΕ

Ελληνικός Σύνδεσμος Ανώνυμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών


Με το μότο «Το Μπάσκετ στην Κοινωνία», ο ΕΣΑΚΕ έχει ξεκινήσει από το 2012 συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ προκειμένου, μέσω του αθλητισμού, να επικοινωνηθούν στους φιλάθλους κοινωνικά μηνύματα, μηνύματα για θέματα σεξουαλικής υγείας και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση του AIDS.
Σε συνέχεια της συνεργασίας με τον ΕΣΑΚΕ για το έτος 2013-2014, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων στην ηλικιακή ομάδα που είναι σεξουαλικά ενεργή, με συγκεκριμένες στρατηγικές ανάπτυξης  το ΚΕΕΛΠΝΟ ορίζεται ως
«Επίτιμος CSR Συνεργάτης της Basket League ΟΠΑΠ».

Υλοποίηση Δράσης:  από τον Νοέμβριο του 2013 και για όλες τις Αγωνιστικές  θα υπάρχει Stand με ενημερωτές του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, που θα διανέμεται υλικό πληροφοριακό σχετικά με το AIDS, gadget,  ενώ πριν την έναρξη των Αγώνων και στο ημίχρονο, θα ακούγονται μηνύματα του Οργανισμού και θα προβάλονται ενημερωτικά spot.

Ο Αγώνας Μπάσκετ,  Ολυμπιακός Σ.Φ.Π –  Άρης,  που θα διεξαχθεί στις 30 Νοεμβρίου, στις 19.15 μμ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι αφιερωμένος στον αγώνα:
Ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και αντιμετώπισης του ιού HIV- AIDS

Συνεργασία με την Εταιρεία προφυλακτικών Durex
Για την Φετινή ενημερωτική εκστρατεία η εταιρεία κατασκευής των προφυλακτικών Durex προσφέρει 100.000 προφυλακτικά δωρεάν στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ προκειμένου να επικοινωνηθεί μέσω της προώθησης του προϊόντος το μήνυμα της προφύλαξης.

Συγκεκριμένα για 2η συνεχή χρονιά πρόκειται να γίνει δειγματοδιανομή σε μεγάλα καταστήματα και σε Super Market (Μαρινόπουλος_Άλιμος-Γέρακας-Μαρούσι, My Market_Γλυφάδα-Αγία Βαρβάρα-Πειραιάς) σε 6 σημεία σε όλη την Αττική. Δύο ενημερωτές του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ σε ειδικά διαμορφωμένο stand θα ενημερώνουν τους  διερχόμενους αγοραστές των καταστημάτων σχετικά με ζητήματα προφύλαξης και για το Τεστ του AIDS
.
Στις:
22,23-11-2013 και 29,30-11-2013

                                             και ώρες
12:00 – 18:00 μ.μ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ | Δομές / Λειτουργίες | Προκηρύξεις / Διαγωνισμοί | Προγράμματα | Χρήσιμοι Σύνδεσμοι | Επικοινωνία
Copyright (c) 2018 ΚΕΕΛΠΝΟ - Design & Development by SDC S.A.