Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων

 
en-USel-GR

 
Γραφείο Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης Κοινού και Επαγγελματιών Υγείας
Υπεύθυνος Γραφείου: Φίλιππος Κουκουριτάκης, Βιολόγος/Λειτουργός Δημόσιας Υγείας (BSc, MSc, MPH)


Αντικείμενο και  Σκοπός

Νέα Ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ενημερωτικό Δελτίο (Newsletter / e-magazine) ΚΕΕΛΠΝΟ

Προσωπικό και Στοιχεία Επικοινωνίας

 


Αντικείμενο και  Σκοπός

Το γραφείο ηλεκτρονικής ενημέρωσης έχει υπό την εποπτεία του την ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ και το συντονισμό για την έκδοση του μηνιαίου Ενημερωτικού Δελτίου του Οργανισμού. Σχεδιάζοντας και δημιουργώντας αυτά τα σύγχρονα εργαλεία διάχυσης των αρχών και επιστημονικών γνώσεων Δημόσιας Υγείας προς τους πολίτες και τους επαγγελματίες υγείας ειδικότερα, φιλοδοξούμε να θέσουμε τον έλεγχο και την πρόληψη των νοσημάτων στο προσκήνιο της κοινωνίας και να καλλιεργήσουμε μια συμμετοχική κουλτούρα ως προς τους κινδύνους και τις απειλές της υγείας στην Ελλάδα και διεθνώς.

 


Νέα Ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Τον Ιούνιο του 2011 μετά από απόφαση της Διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ και με εσωτερικές διαδικασίες διαβούλευσης που συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλα τα Τμήματα και Γραφεία του Οργανισμού, θέσαμε ως στόχο τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου και πρωτοποριακού ιστοτόπου Δημόσιας Υγείας, για τα ελληνικά δεδομένα. Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε την πολλή και καλή δουλειά που κάνουν καθημερινά τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ, για να αναδείξουμε τα σημαντικότερα ζητήματα Δημόσιας Υγείας της επικαιρότητας και να τα παρουσιάζουμε στις ιστοσελίδες με τρόπο εύχρηστο, εύληπτο και κατανοητό.  Καταβάλλουμε προσπάθειες να διατηρούμε την ισορροπία μεταξύ αυστηρής επιστημονικότητας  των γνώσεων και δεδομένων που παρουσιάζουμε (που απευθύνονται σε γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας) και μιας πιο απλοποιημένης γλώσσας, ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε μη εξειδικευμένος πολίτης να βρει και να αξιοποιεί την πληροφορία που θέλει.

Συνολικά, στην ελληνική έκδοση του ιστοτόπου έχουν ήδη δημιουργηθεί :

  • 250 περίπου ιστοσελίδες, με πάνω από 1.000 αναρτημένα επιστημονικά αρχεία, έντυπα-φυλλάδια με πληροφορίες, φωτογραφίες κ.λπ.
  • Υπάρχει μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών παρουσιάσεων με θέματα συναφή με τη δημόσια υγεία,
  • Λειτουργικός αλφαβητικός κατάλογος θεμάτων υγείας και νοσημάτων ειδικότερα καθώς και μηχανή αναζήτησης,
  • Ημερολόγιο δράσεων και αρχείο με τα Δελτία Τύπου του Οργανισμού και,
  • Ειδικό πεδίο που δημοσιεύουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συγκεντρωμένα και επικαιροποιημένα δεδομένα (ανά νόσημα) για τα νοσήματα υποχρεωτικής δήλωσης.


Επίσης, υπήρξε τους πρώτους μήνες λειτουργίας και θα εμφανίζεται περιοδικά και στο μέλλον ειδικό πεδίο με «Φόρμα Αξιολόγησης» της νέας ιστοσελίδας γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως ο καλύτερος κριτής της δουλειάς μας και πολυτιμότερος «σύμμαχος» στη συνεχή προσπάθεια βελτίωσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρουμε είναι οι ίδιοι οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μας.   

Τέλος, από τις αρχές του 2012 δημιουργούμε σταδιακά και έκδοση του ιστοτόπου του ΚΕΕΛΠΝΟ στα αγγλικά, για να αποκτήσει και μια διεθνή ηλεκτρονική διάσταση ο Οργανισμός και να εξυπηρετούνται και οι μη ελληνόφωνοι επισκέπτες της ιστοσελίδας, οι οποίοι ζουν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Τα πρώτα αποτελέσματα των προσπαθειών μας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 2 μηνών επίσημης λειτουργίας της ιστοσελίδας, έχουμε λάβει πολλά σχόλια και αξιολογήσεις που έχουν υποβάλει οι επισκέπτες, ενώ η επισκεψιμότητα του ιστοτόπου πολλαπλασιάστηκε και πλέον έχουμε πάνω από 10.000 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα.Ενημερωτικό Δελτίο (Newsletter / e-magazine) ΚΕΕΛΠΝΟ

Το Φεβρουάριο του 2011 αποφασίστηκε από τη Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ να ξεκινήσει η έκδοση μηνιαίου ενημερωτικού δελτίου του Οργανισμού. Καταρχήν, η απήχηση που είχε αυτή η πρόκληση στους ίδιους τους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν εντυπωσιακή και από την αρχή αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την προσπάθεια.

Το ενημερωτικό δελτίο του ΚΕΕΛΠΝΟ (που όπως αποδείχτηκε από τα πρώτα κιόλας τεύχη «παντρεύει» τη μορφή ενημερωτικού δελτίου με τη μορφή ενός πλήρους περιοδικού Δημόσιας Υγείας) απευθύνεται και αποστέλλεται σε Δημόσιους Φορείς Υγείας, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, Υπηρεσίες, Επαγγελματικούς και Επιστημονικούς Συλλόγους και μεμονωμένα άτομα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Στόχος του είναι να αποδείξει στην πράξη πως η Δημόσια Υγεία είναι υπόθεση όλων και βασίζοντας τις επιλογές της θεματολογίας του σε θέματα Δημόσιας Υγείας της επικαιρότητας αλλά και με βάση τις μόνιμες στήλες, προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει επιστήμονες υγείας και πολίτες γενικότερα ως προς την ανάδειξη της ενημέρωσης και της πρόληψης ως κύριων μέσων ελέγχου και περιορισμού των νοσημάτων, που είναι πραγματικά ή δυνητικά απειλές για την υγεία, στη χώρα μας.

Μόλις πρόσφατα συμπληρώθηκε η έκδοση των πρώτων 12 τευχών που ήταν αφιερωμένα σε θέματα υγείας ή/και συγκεκριμένα νοσήματα όπως η μικροβιακή αντοχή, το HIV/AIDS, η φυματίωση, η εποχική γρίπη, ο καρκίνος κ.ά.

Επίσης, η γνώμη των αναγνωστών των δελτίων είναι το κυρίαρχο κριτήριο που καθοδηγεί τις προσπάθειες για συνεχή αναβάθμιση και εμπλουτισμό της θεματολογίας, καθώς υπάρχει «Φόρμα Αξιολόγησης» των δελτίων διαθέσιμη για τους αναγνώστες, μέσω της ιστοσελίδας του ΚΕΕΛΠΝΟ και της ειδικής ιστοσελίδας που φιλοξενεί όλα τα τεύχη του ενημερωτικού δελτίου, που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα.

Τέλος, αρκετά πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα ήταν η απόφαση και η υλοποίηση για έκδοση του κάθε τεύχους και στα αγγλικά, γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να αποστέλλουμε τα τεύχη και σε διεθνείς οργανισμούς Δημόσιας Υγείας, όπως στο ECDC, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αλλού.

 


Προσωπικό και Στοιχεία Επικοινωνίας


Fax: 210-5212130

Φίλιππος Κουκουριτάκης

Τηλέφωνο: 210-521-2026

E-mail: philipkouk@gmail.com

 

Αναστάσιος Πατουχέας, Τεχνικός Πληροφοριακών Συστημάτων

Τηλέφωνο: 210-521-2143

E-mail: a.patoucheas@keelpno.gr

 

 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ | Δομές / Λειτουργίες | Προκηρύξεις / Διαγωνισμοί | Προγράμματα | Χρήσιμοι Σύνδεσμοι | Επικοινωνία
Copyright (c) 2018 ΚΕΕΛΠΝΟ - Design & Development by SDC S.A.